sâmbătă, 8 decembrie 2007

Salvamont Ceahlau

Azi am citit un articol in Evenimentul Zilei. Un articol despre niste oameni dragi mie, pe care eu ii vad ca pe niste ingeri salvatori. Si care din nefericire se pare ca nu vor mai putea evolua printre noi ca sunt extrem de prost platiti.

Chiar daca isi risca mereu viata pe munte, un debutant este platit cu doar 470 de lei pe luna timp de doi ani, dupa care trebuie sa sustina un examen pentru a deveni salvator montan de categoria a III-a. Odata trecut acest test va primi 609 lei.

Intr-adevar, salvamontistii sunt niste oameni cu o vocatie deosebita, cu un spirit de aur si examenul este unul extrem, ca si evolutia lor ulterioara. Ii stiu pe cei de pe Ceahlau, stiu cat de severa e viata acolo si ca fac o treaba extraordinara.

Ceahlaul e rezervatie si cand incepi sa urci te intreaba ce traseu ai de gand sa urmezi, daca ai conditie fizica, pe la cat vei fi la Dochia, etc. Si verifica, iar daca nu apari unde ai anuntat la timp, incep cautarea. Mai multe date si poze gasiti aici.

Sper sa se schimbe ceva la partea financiara, pentru ca acolo Raul Papalicef creste flori rare, mai rare ca cele de colt!