miercuri, 24 octombrie 2007

Uite asa ne bate Gandul

Titlul e sub forma de gluma... nu ne bate, face articole cu numele blog in titlu si apoi o scalda. Iar glumesc. Exista un nene acolo la ziarul Gandul care isi pune o intrebare: Pot fi blogurile curate?
E ca si cum ar intreba daca pot toate femeile sa fie miss,toti barbatii destepti sau invers (asta in functie de sexul cititorului) :)
Aici gasiti expunerea sa oarecum abstracta.
Concluzia mea e ca padure fara uscaciuni nu exista.

Poate m-am aprins cam degeaba pe titlul omului, ca luase si el un punct de plecare... dar asta i-am scris pe site la momentul proaspat al citirii stirii:

"Ce descrieti dumneavoastra nu e un fenomen al blogurilor.
E un fenomen care a ajuns atat in presa scrisa cat mai ales la TV. Si acolo se copie de la telenovele la muzica (negativ), si mai toti, ziaristi sau nu in presa injura si calomniaza pe oricine ( A se vedea "fenomenu" Mircea Badea care mai si fura material "da pa net " si din blogurile altora si nu e singurul care se inspira asa).

Una peste alta toti copie structura "de succes" a telenovelelor, adica creeaza intrigi si certuri. Pana si politicienii au ajuns sa faca scandal ca se pare ca daca dai circ multimii ii e bine.

Cei care se razvratesc pe chestia asta au gasit refugiu intr-un blog personal. ( Asta nu inseamna ca nu sunt si uscaciuni... dar stiu atatea exemple din presa ca la cate bloguri sunt si sunt sigura ca procentajul e mult mai mic aici) e drept ca in genere ( exista si exceptii in ambele tabere si acolo e vb de talentul autorului) cine are trafic pe net copie tampenii, asa cum cine are rating la TV tot o barfa baga.
Si cand vorbesc de procentaj mai mare inca nu iau in calcul si ziarele de scandal.... ca atunci daca ar fi sa ii bag pe toti intr-o olala asa cum faceti dumneavoastra cu blogosfera ca exemplu negativ, ar trebui sa iesim cu furcile spre sediile ziarelor. Nu mi se pare corect ca in titlu e vorba de copierea pe bloguri si se pune la indoiala originalitatea in bloguri in genere pornind de la un singur blogger care a tradus opera altuia.
Mai bine lasati ideile sa fermenteze si ajungeati sa afirmati ca nimeni pe pamant nu e original. Pt ca uneori ideile se aseamana. Asa si eu as putea sa spun ca unele din ideile de aici sunt luate din articolul asta( nu cred asta, ziceam ca idee, ca nu e bine sa absolutizam problema si sa o incarcam prin titlu pe umerii unora)

Sincer uneori mi-e si frica sa comentez la vreun ziar ca maine comentariu e sters si un articol apare cu numele altcuiva. Eu zic sa nu arate nimeni cu degetul in curtea celorlati. Sau asa e la romani? oricum nimeni nu face nimic sa schimbe situatia de fapt. toti ne agitam degeaba de pe un front sau altul. Doar cei corecti se enerveaza pe starea de fapt dar asta nu inseamna ca cei ce fura de obicei or sa se rusineze cand or sa citeasca, asa cum nici politicienii nu o fac cand apare cate o tamara cu multe oua in ziare."

Deci cam asa putem filosofa de la concret la abstract sau in genere despre furtul la romani.
In schimb o sa deschid niste dialoguri interesante plecand de la asta pe temele:
- Cum e cu furtu' la romani? si
- De unde atata nevoie de circ? tot la romani. Desi exista riscul sa se fi intrebat foarte multi pe temele astea oarecum retorice. Eu vreau insa sa raspunda cei din umbra, care nu scriu de obicei eseuri pe temele astea. A doua tema de discutie o pun pe blog acum chiar si astept comentariile libere.

1 comments:

BlindGirl spunea...

Se pare ca ori s-a intamplat ceva ciudat si dupa submit n-a ajuns articolul la el pe site, ori a fost stearsa parerea mea.

Sper sa fie prima varianta.